astridenthierry.reismee.nl

Laos

Laos: relaxed, warm weer, fijnnnnnn. Vanuit Vietnam hebben we weer niet gekozen voor de backpackers manier om verder te reizen via een bus. Thierry kwam 6 uur voor vertrek er achter dat er geen w.c. op de slaapbus naar Sapa was. We komen er achter dat het voor Thier belangrijk is dat er altijd een w.c. in de buurt is, ik heb 20 graden of meer nodig. Dus: AFZEGGEN die slaapbus. We hebben een vliegticket genomen naar Luang Prabang. Dit is een heerlijke plek, we hadden in eerste instantie geboekt voor 3 nachten maar hebben nog een keer voor 2 en daarna voor 1 nacht bijgeboekt. Luang Prabang is een prachtig dorpje aan de Mekong rivier. Wat maakt het nu zo relaxed? In Hanoi was het druk, alle scooters toeteren, het is hectisch ( en dat heeft ook zijn charme). Hier lopen we op straat en hoewel er tuk-tuks en scooters zijn, toetert hier niemand. Je merkt dat er niemand aan je hoofd loopt te zeuren. Je kan rustig naar een marktje lopen waar men je rustig laat kijken. Er zijn hier geen bedelaars en we merkten dat er vandaag, zaterdag, meer kinderen op straat zijn om armbandjes en gelukspoppetjes te verkopen. Op de overige dagen zie je ze niet en ook dat is relaxed omdat je ze anders voortdurend moet afwijzen. In Lunang Prabang hebben we wederom een scooter gehuurd om een dag rond te rijden, we zijn naar de watervallen geweest en verder genoten van de natuur. Daarnaast hebben we een leuke tocht met olifanten gemaakt ( zie foto's) . Nicht Femke vroeg me wat we nu de hele dag deden: vandaag hadden we zo 'n dag dat we niets gepland hadden. We zijn vanochtend om 0800 uur opgestaan, in ons guesthouse (12,5 dollar) is de koffie gratis. We zitten dus 'sochtends heerlijk op een terras in het guesthouse te genieten van de koffie, tegen 10.30 uur het dorp ingelopen. Hier een uur zitten praten over waar we wel/niet naar toe willen waarna ik de reisburotjes langs ben gelopen en Thier lekker is gaan lezen in een cafetje. Uiteindelijk besloten een vliegticket naar Thailand / Chang mai te kopen. Hier gaan we morgen naar toe. Nu zitten we in het hostel met een Nederlands stel te kletsen en de dag is weer om. Dus Fem...zo gaat onze daf voorbij! Verder zijn we erg blij met oud/ex familie, vrienden, collegae reacties op de site, dat is voor ons super om te lezen. Daarnaast: dank voor de familie Hulsebos dat ze ma goed op de hoogte houden van onze reisverhalen. Het ga jullie goed, Liefs Thier en As.

Reacties

Reacties

Martin en Diana

Als eerste de allerbeste wensen voor 2012
Heerlijk om die verhalen van jullie te lezen en er foto's bij te zien , zo dromen we iedere keer een stukje mee.
Wat ons wel opvalt is dat er weinig bier en wijn op de foto's staat, is dat daar niet te verkrijgen?
Wel heel veel lekker eten, is dat de reden dat Thierry altijd een toilet in de buurt wil?
Heel veel reisplezier groetjes Martin en Diana.

Johan en Joska

Hey kanjers,
Happy newyear for you both!!!
Wat een gave verhalen en foto's zeg! Zit stiekum heel jaloers te wezen hiero...;) Maar super dat we zo alles met jullie mee kunnen beleven.
We staan versteld hoeveel jullie al gezien hebben. Is het in Thailand ook lekker warm?
En BTW: leeft die olifant nog? ;)

Take care!

Liefs van Johan en Joska

Yvonne Boog

Ha die Astrid en Thierry,

Ik wens jullie vanaf hier in elk geval een heel gelukkig en bijzonder 2012.
Mochten jullie niet meer weten waar nog naar toe te reizen, dan is er op you tube een leuk filmpje te vinden; een maffe gast die op allerlei verschillen plekken in de wereld zijn dansje doet (where the hell is Matt?). Mogelijk doe je dan daar wat inspiratie uit op! Lieve groet,
YVonne

pieter

hee astrid en thierry,

leuk man die verhalen ! goed om te lezen hoe het jullie vergaat.
vanuit dalfsen wens(en) ik (wij) jullie een geweldig 2012, met jullie onderneming moet dat gaan lukken...
geniet ervan !

groeten vanaf het kerkplein van de mooiste stad van't land

Bram

Eruggg leuke verhaaltjes, geniet er van met z'n twee. Hebben ze daar ook callipo's?

Groetjes Bram

Rene M.

Ook ik, nee zelfs ik, wens julie al 't best voor 2012 en jullie reis!

M&M's Austria

Liebe Astrid, lieber Thierry,

zu aller erst wünschen wir euch ein gesundes und glückliches neues Jahr 2012 - und Gratulation zu eurem super Blog - wir fiebern mit euch. Sind heute grade von unserer South Africa Reise zurück gekommen und wären gerne noch noch ein bißchen länger geblieben. Viel Spaß bei eurer Tour und wir freuen uns auf Fotos und Berichte. (Bei Deutsch Problemen->google translate :-)) Liebe Grüße Martin & Martina

Huize Beumer

Hieperdepiep. Hallo zwagertje. Net als in voorgaande jaren kunnen we helaas niet fysiek aanwezig zijn op je verjaardag. Wij hebben er zojuist vast ééntje op je gedronken. Veel plezier, vandaag mag je het vakantiebudget even vergeten. Proost!

Groetjes, knuffel en een dikke kus.

babet

hoi astrid en therry hebben jullie het leuk???
wat doen jullie daar
groetje babet isa erwin en herma

ellen van den Anker

Jaja ik vergeet Thierry zijn verjaardag natuurlijk nooit!!!!!! Fijne dag vandaag en hier zijn er een heleboel die er ook heel veel op jouw drinken.

Liefs max en Ellen Sam, Vince ( 10 Jaar) Matt.

Jentske

En ook ik vergeet zijn verjaardag nooit. Van harte allebei met de alweer zoveelste verjaardag van Thierry. Nog bedankt voor de uitnodiging maar jullie begrijpen wel dat dat nu even te ver weg is he. hahahaha. Goed goan x

Christien

ha die Assie en Thierry, ik geniet iedere x weer van de verhalen, ziet er allemaal fantastisch uit. Ondertussen hou ik praat-sessies met je zus onder het wandelen, je kan trots op haar zijn want ze slaat zich er goed doorheen. Ik kijk uit naar jullie volgende bericht.

knuf Christien

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!